Knittel

Knittel

De firma “Waldemar Knittel Glasbearbeitungs GmbH” werd in 1987 opgericht in Braunschweig. Ze produceren en verkopen microscoopglaasjes en dekglaasjes van de hoogste kwaliteit als consistent, hoogwaardig montage materiaal voor microscopie, laboratorium analyses, histologie, cytologie, biologie, geologie enz.

Knittel werd een gevestigde, welvarende, wereldwijd bekende onderneming. Vandaag telt het bedrijf ongeveer 100 werknemers en produceert het op drie locaties meer dan 400 miljoen draag- en dekglaasjes per jaar. De wereldwijde distributie van Knittel producten wordt uitsluitend uitgevoerd door geselecteerde en hoog gekwalificeerde dealers van laboratoriumproducten en -disposables, die sterke banden hebben met hun bedrijf en in het bijzonder met hun producten.

Het gamma van producten

Vandaag de dag omvat de productie van Waldemar Knittel Glasbearbeitungs GmbH het volledige gamma van draag- en dekglaasjes, van de goedkoopste, de gesneden draagglaasjes tot hun twin frost draagglaasjes, tot hun geslepen draagglaasjes met verschillende randen (b.v. 45°, 90°, afgeschuind), en verschillende oppervlaktebehandelingen (b.v. twin frosted en single frosted). Daarnaast biedt Knittel concave draagglaasjes en telkamers aan voor diverse toepassingen, alsook bedrukte draagglaasjes met en zonder selectieve coatings.

Hun unieke, gelicentieerde StarFrost® productlijn met geregistreerd handelsmerk, de StarFrost® adhesieve draagglaasjes en hun toepassingsgerichte of op maat gemaakte diagnostische draagglaasjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Hun hoogwaardige dekglaasjes zijn verkrijgbaar als vierkanten, rechthoeken of cirkels, in verschillende afmetingen en diktes, en kunnen manueel of met automatische afdekautomaten gebruikt worden.

De kwaliteit

Knittel is al vele jaren een ISO 9001 en 13485 gecertificeerd bedrijf.

Als CE/IVD fabrikant is de conformiteit van hun processen en systemen hun topprioriteit. Dit garandeert dat zij een betrouwbare partner zijn voor de klanten.

De combinatie van hoogwaardige grondstoffen, productie-efficiëntie en proceskwaliteit is hun kracht. Zij proberen steeds de eisen en verwachtingen van hun klanten te overtreffen. Voor Knittel betekent kwaliteit niet alleen de naleving van de overeengekomen specificaties en documentatie, maar ook de kwaliteit van hun partnerschap.

De meeste van hun producten worden vervaardigd op geautomatiseerde productielijnen met geïntegreerde kwaliteitscontroles. De draagglaasjes en dekglaasjes voldoen aan de relevante internationale ISO-normen, maar kunnen tegelijkertijd voldoen aan de speciale eisen van de klant, zoals aangepaste lay-outs van de draagglaasjes en verpakkingen.

Hun bedrijf biedt IVD draagglaasjes en dekglaasjes met CE-markering aan in overeenstemming met EG-richtlijn 98/79.

Innovaties en synergieën

Het succes van hun bedrijf kan alleen worden gegarandeerd door productinnovatie en nieuwe ideeën. Daarom hebben zij naast de technische en organisatorische zaken ook de kennis en de ervaring van hun medewerkers nodig.

Hun engineeringafdeling in Bielefeld levert onder meer robots en handlingsystemen voor de vlakglasindustrie, glasbewerkingscentra en productielijnen. De synergie tussen deze afdeling en hun eigen uitgebreide ervaring in de glasproductie, draagt bij tot nieuwe producten, optimalisering van de kosten en modernisering.

https://knittel-glaeser.com/