Swann-Morton

Swann-Morton

Swann-Morton: dé marktleider

De bistourimesjes, heften en wegwerpscalpels van Swann-Morton zijn wereldwijd bekend om hun constante kwaliteit en hun uniform scherp lemmet. Swann-Morton Ltd. produceert 1.25 miljoen chirurgische en industriële mesjes per dag en exporteert meer dan 60% naar 100 landen. Dankzij het uitgebreide gamma aan mesjes en heften is Swann-Morton één van de marktleiders in de productie van chirurgische mesjes.

Swann-Morton: kwaliteit vóór alles

De kwaliteit van de Swann-Morton bistourimesjes, heften en scalpels is vooral het resultaat van Swann-Morton’s jarenlange inzet om de ontwikkeling en kwaliteit te verbeteren door gebruik te maken van de laatste technologieën. “Cobalt 60”, hun eigen sterilisatie-eenheid, geeft hen een volledige onafhankelijkheid in al hun sterilisatieprocessen. De bestraling en microbiologische faciliteiten worden onder contract verstrekt aan andere fabrikanten, nl. Swann-Morton (Services) Ltd en Swann-Morton (Microbiological Laboratory Supplies) Ltd.

Swann-Morton’s engagement voor kwaliteit wordt ondersteund door het feit dat zij de eerste producent van chirurgische mesjes waren die het accreditatiecertificaat BS5750 en vervolgens het ISO9001 certificaat behaalden. Swann-Morton is eveneens één van de eerste producenten in de wereld van medisch materiaal die een eigen sterilisatiefabriek installeerde. Kwaliteit is niet enkel het resultaat van de toegepaste technologie. Ook worden alle producten aan een inspectie onderworpen waarbij 100% de minimumvereiste is en ieder chirurgisch mesje minstens twee maal geïnspecteerd wordt. Chirurgen over de hele wereld vertrouwen het leven van hun patiënten toe aan de chirurgische mesjes van Swann-Morton. Swann-Morton levert de garantie dat hun producten constante kwaliteit bieden.

Swann-Morton Ltd. is geregistreerd bij het FDA en hun producten dragen het CE label (Medical device Directive/ 93/42/EEC).

Swann-Morton: het scherp van de snede

De chirurgische producten van Swann-Morton worden gebruikt in de meest veeleisende omgevingen, nl. de operatiekwartieren. Aangezien de operatietechnieken steeds verfijnder worden, blijft Swann-Morton producten ontwikkelen. Het gamma van chirurgische producten bestaat momenteel uit 63 verschillende mesjes en 24 verschillende heften. Deze producten worden niet enkel in het operatiekwartier gebruikt: ook tandartsen, schoonheidsspecialisten (manicure en pedicure), dierenartsen, en massa’s deskundigen in de industrie, kunst-en ambachtnijverheid en ontwerpstudios gebruiken Swann-Morton. Het is de constante kwaliteit van “het scherp van de snede” die Swann-Morton onderscheidt van elke andere concurrent in de wereld.

https://www.swann-morton.com/