Symposium voor medisch laboratoriumtechnologen 2022 MLS

Symposium voor medisch laboratoriumtechnologen

De opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie (BLT) van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) organiseert op zaterdag 21 mei 2022 de eerste editie van het Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen. Dit symposium komt tot stand in samenwerking met enkele (lokale) partners van de opleiding: AZ Sint-Jan Campus Brugge en Oostende, AZ Zeno Knokke, AZ Sint-Lucas Brugge en AZ Sint-Blasius Dendermonde.

Het symposium richt zich op elke medisch laboratoriumtechnoloog (MLT), werkzaam in een klinisch labo of labo voor pathologische anatomie. Met dit symposium willen we de mogelijkheid bieden aan MLT’ers om een deel van de navormingsuren, noodzakelijk voor het behouden van een MLT erkenning (KB 07/01/2019), jaarlijks op onze campus te komen volgen.

Het programma bestaat uit algemene sessies met overkoepelende topics toepasbaar voor de verschillende domeinen, gevolgd door parallelle sessies met topics specifiek per domein (Hematologie, Klinische Chemie, Microbiologie en Pathologische Anatomie).

In de namiddag kunnen twee workshops naar keuze gevolgd worden.

Deze navorming wordt erkend door de European Association for Professions in Biomedical Science (5 European CPD credits)

Programma Symposium MLT 2022

Meer gedetailleerde informatie over de workshops: https://www.howest.be/sites/default/files/documenten/Overzicht%20workshops%20MLT%20symposium.pdf