MLS building

MLS zet zich in voor groen ondernemerschap met veel ambitie

Het belang van aandacht voor en bewustzijn van het milieu is als bedrijf onmiskenbaar. Vandaar hebben wij enkele concrete stappen gezet om een positieve impact op het milieu te hebben. Onze inzet blijkt uit tastbare initiatieven die we de afgelopen jaren hebben genomen om bij te dragen aan een duurzamere wereld. 

Lees verder om meer te ontdekken over de groene initiatieven van MLS:  

Een nieuw bedrijfsgebouw, volledig klaargestoomd voor de toekomst 

Het bedrijf en haar medewerkers zijn verheugd met hun nieuw bedrijfsgebouw. Dit moderne pand is opgetrokken met duurzame bouwmaterialen, wat niet alleen resulteert in een uitstekende EPC-waarde, maar ook zorgt voor optimale isolatie en warmteverlies minimaliseert. Bovendien verkleint ons bedrijf zijn ecologische voetafdruk met ons groendak. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar versterkt ook ons duurzame karakter. Het dak vangt regenwater op, dat we kunnen hergebruiken voor de douches en toiletten. Praktisch en duurzaam in één oplossing. 

Met ecologische verlichting, zonnepanelen en laadpalen zijn we trots op onze volledige infrastructuur. Deze initiatieven hebben een aanzienlijke impact op het verminderen van ons energieverbruik en onze CO2-uitstoot. 

“Het mooiste bewijs hiervan is onze energieafrekening. Als we ons oude gebouw vergelijken met ons nieuwe, is de oppervlakte ervan zeker verdubbeld, maar onze energieafrekening is dat helemaal niet,” zegt Wilmer Verniers, CEO van MLS, trots. 

“Niet alleen hebben we de traditionele thermische verwarming vervangen door een innovatieve warmtepomp, we hebben ook bewust gekozen voor driedubbel isolerend glas en slimme sensoren die de verlichting automatisch dimmen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de inspanningen die we namen.” 

Al deze energiebesparende maatregelen en de bewuste houding van al onze medewerkers ten opzichte van het rationeel gebruik van grondstoffen, zoals water en energie, brengen ons dichter bij ons doel om een volledig groen en duurzaam bedrijf te zijn. 

Er is echter meer

MLS zet zich ook in voor effectief afvalbeheer, met een focus op afvalpreventie door hergebruik en recyclage, minimalisatie van lucht- en watervervuiling, rationeel gebruik van natuurlijke hulpbronnen en afvalvermindering. Hierbij krijgen duurzame verwerkingsmethoden steeds de voorkeur. 

We maken impact

We streven naar een leidende rol in duurzaam ondernemen en milieubescherming. Het milieu krijgt vervolgens een essentiële waarde in de dagelijkse activiteiten van het bedrijf: 

  • Ons bedrijf voldoet aan milieuwetgeving en -regelgeving en blijft gericht op het verbeteren van onze milieuprestaties.  
  • We investeren in de opleiding van onze medewerkers om milieubewustzijn en -activiteiten te bevorderen, waardoor iedereen automatisch handelt in lijn met onze milieudoelen. 
  • We zijn toegewijd aan voortdurende verbetering van onze milieuprestaties en beleid door actief te zoeken naar en te implementeren van de meest geavanceerde technologieën, waardoor we een minimale milieu-impact realiseren. Bovendien integreren we duurzaamheids- en ethische criteria in ons inkoopbeleid. 

Dit vertaalt zich echt in een andere manier van werken en vooral in een verhoogd bewustzijn om: 

  • Zo vaak mogelijk digitaal werken: veel minder printen en meer online werken. 
  • Korte meetings online organiseren om onnodige verplaatsingen met de auto te vermijden. 
  •  

2 bijenkorven met grote economische waarde 

Een laatste initiatief waar we op vandaag mee kunnen uitpakken zijn niet één, maar twee bijenkorven op het terrein van MLS. Ze laten niet alleen onze groene stempel achter, maar zijn de dynamo’s van bestuiving, waardoor 80% van de bloeiende planten een kans krijgt om te floreren. 

Zowat 70% van wat in ons bord belandt, hangt rechtstreeks (fruit, groenten, oliën, …) of onrechtstreeks (voederplanten voor vee,…) af van die bestuiving. De economische waarde is dus enorm. 

Toekomstplannen

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kijkt MLS ook al naar de toekomst. Zo staat er binnenkort een batterij om energie van de zonnepanelen en opgewekte windenergie te stockeren… Allemaal initiatieven om als bedrijf bij te dragen aan een duurzame toekomst.  

We kijken uit naar een groene toekomst met alle MLS-collega’s!